Volledig scherm
Tjerk Smeets als teammanager van Ajax voor de uitwedstrijd bij Celtic. © ANP

Teammanager Smeets verruilt Ajax voor technische rol bij honkbalbond

Oud-international Tjerk Smeets is door de Koninklijke Baseball en Softball Bond (KNBSB) aangesteld als technisch directeur. De 37-jarige zoon van Mart Smeets komt over van AFC Ajax, waar hij teammanager was.

Smeets zal Ajax op 1 februari 2018 verlaten. Hij was vierenhalf jaar actief als teammanager van het eerste elftal bij de Amsterdammers. Smeets volgde destijds David Endt op, die de functie zestien jaar bekleedde. 

Smeets speelde als honkballer dertig interlands voor Oranje en kwam onder meer in actie tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Als technisch directeur van de KNBSB wordt Smeets verantwoordelijk voor de topsportprogramma’s van de nationale selecties van zowel de honkballers als de softbalsters. Met talentontwikkeling hoog in het vaandel en de ogen gericht op de Olympische Spelen van 2020 en 2024 zal Smeets ook nauw betrokken zijn bij het CTO in Amsterdam.

Smeets geeft aan zich te verheugen op zijn terugkeer bij de KNBSB: ,,Met enorm veel plezier keer ik terug naar ‘mijn’ sport. Er liggen mooie kansen om het Nederlandse honkbal en softbal naar een nog hoger niveau te tillen.”

Volledig scherm
Tjerk Smeets als honkbalinternational van Oranje in 2011. © Henk Seppen