Volledig scherm
Dick Advocaat. © ANP Pro Shots

Teleurgestelde Advocaat wil tegen zijn ‘cluppie’ ADO wél overtuigen

FC UtrechtTrainer Dick Advocaat speelt zondag met FC Utrecht tegen wat hij zijn ‘cluppie’ noemt. Hij kan zijn vierde eredivisiezege op rij boeken, al weet Advocaat dat hij na de slechte wedstrijd tegen ASWH van woensdag niet te vroeg moet juichen.

Quote

Met alle respect, maar van Lukas Görtler zie je dat hij geen spits is en dat hij een noodver­band is.

Dick Advocaat, FC Utrecht

Door Tim Reedijk

Advocaat kijkt elke wedstrijd terug. Maar die tegen de amateurs uit Hendrik-Ido-Ambacht, die weigert hij nog eens aan te zetten. Te slecht. ,,Ik heb ‘m toch al gezien? Nee, normaal kijk ik alles terug, maar deze niet. We moeten ons nu concentreren op zondag, dat is nu bepalend.”

De 71-jarige ‘Kleine Generaal’ was helemaal niet te spreken over zijn ploeg, die in de eredivisie aan een opwaartse mars bezig is waar tegen ASWH weinig van was terug te zien. ,,Heel teleurstellend en dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. We gaven elke bal aan de tegenstander en leden veel te veel onnodig balverlies. Dat moet zondag een stuk beter.”

Want zondag wacht ADO. De club waar Advocaat van zijn tiende tot 25ste gespeeld heeft en, naar eigen zeggen, opgevoed is. En hij weet, gezien het feit dat alles in de subtop cq middenmoot zó dicht op elkaar staat, dat hij een concurrent voorlopig kan loslaten door te winnen. ,,Het is een lastige ploeg met snelheid voorin en een goed middenveld. Ook nu gaat het erom: kunnen we ze op afstand zetten of komen ze erbij? In die zin is elke wedstrijd bepalend tot het einde van de eerste seizoenshelft. Tot nu toe doen we wat we moeten doen. In december moeten we zeggen of dat genoeg is geweest of niet.”

Bahebeck

Ook tegen ADO moet de trainer het nog zonder Jean-Christophe Bahebeck, Rico Strieder en Simon Makienok stellen. De rest van zijn selectie is fit. ,,Bij Bahebeck zit er schot in, die traint waarschijnlijk maandag weer gedeeltelijk met de groep. Bij die andere twee nog niet”, aldus Advocaat, die duidelijk snakt naar Bahebeck. ,,Dat is van origine een spits. Wat we zondag doen, daar ben ik nog niet over uit. Met alle respect, maar van Lukas Görtler zie je dat hij geen spits is en dat hij een noodverband is.”