Volledig scherm
© ANP Sport

Ten Hag blijft kalm na tik: ‘Niemand komt zonder krasjes aan de finish’

Ajax-trainer Erik ten Hag vond de nederlaag van zijn ploeg bij AZ (1-0) bepaald niet terecht. Hij maakt zich dan ook nog geen zorgen over de rest van het seizoen.

,,Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar", zo begon hij na afloop tegenover FOX Sports. ,,Maar áls er een winnaar had moeten komen, dan had dat Ajax moeten zijn. Wij hebben de betere kansen gehad. Dat we de wedstrijd dan zó uit handen geven, dat mag ons niet gebeuren.”

Hij doelde op de late 1-0 van Myron Boadu, waarbij Perr Schuurs zich heel makkelijk liet aftroeven. ,,Een onacceptabele fout", was Ten Hag keihard. ,,Hij moet voor z'n man blijven. Perr speelde een uitstekende wedstrijd, ik vond hem heel erg sterk. Dan is het zuur voor hem dat zo'n foutje héél grote gevolgen heeft.”

Krasjes

Over het spel van Ajax was hij eigenlijk best tevreden. ,,Wat er fout ging? Ik denk dat we heel veel dingen juist goed deden. AZ zette hoog druk, maar wij ook. We lieten ze niet voetballen, dat deden we heel goed. We kwamen ook regelmatig onder hun druk uit. De wedstrijd was in evenwicht: soms hadden zij de overhand, soms wij.”

Ajax heeft nu drie wedstrijden op rij verloren zonder te scoren, en dat is een unicum. ,,We kunnen beter, maar iedereen weet onze problemen voorin. Oké, ook met Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic voorin, moeten we scoren. Dat geluk ontbrak vandaag een beetje. Maar ik denk dat we nog steeds een goede seizoenshelft hebben gehad, hoor.”

De eredivisie gaat op deze manier richting een apotheose, ziet ook Ten Hag. ,,Voor de Nederlandse competitie is dit leuk, voor ons is het onnodig. Maar niemand komt zonder krasje aan de finish.”