Volledig scherm
Ajax viert feest na de zege op FC Groningen. © ANP Pro Shots

Ten Hag: Goed gevoel, maar we moeten wel effectiever zijn

Trainer Erik ten Hag hoefde niet lang na te denken wat Ajax nog beter had kunnen doen tegen FC Groningen (3-0). ,,We hebben prima gespeeld, maar hadden dat eerder in de score moeten uitdrukken."

Volledig scherm
Erik ten Hag. © ANP Pro Shots

,,Vooral na bleef het eigenlijk te lang 1-0 en hadden we in een hoger tempo kunnen voetballen", zei de coach van Ajax. ,,Na de 2-0 werd het wel makkelijk en hebben het duel rustig kunnen uitspelen. Onze tegenstanders kunnen het soms niet meer belopen. Juist dan moet het tempo even omhoog. Dan maken we het ons zelf nog makkelijker."

Al met al beleefde Ajax een heerlijke voorbereiding op het duel van woensdag met AEK Athene in de Champions League. ,,We hebben na het interlandvoetbal meteen weer het goede gevoel", zei Ten Hag. ,,We hebben drie keer gescoord en geen tegentreffer geïncasseerd. We mogen alleen nog wel iets effectiever zijn."

,,We hebben eigenlijk wel goed gespeeld, denk ik'', zei Mathijs de Ligt. ,,Het enige dat je jezelf kunt verwijten is dat je na rust even op de spaarstand speelt en je ze daardoor in de wedstrijd houdt. Ik denk dat spelen op de spaarstand moeilijk is. Je bent een beetje aan het sjokken, en maakt het je niet makkelijker. Ik weet niet waar dat aan ligt, het gebeurt gewoon. Maar gelukkig hebben we genoeg spelers die uit het niets iets kunnen creëren. Ik voelde wel dat we echt de scherpte moesten houden, maar misschien zag het er van de buitenkant wel makkelijk uit, ja.''

Volledig scherm
Frenkie de Jong en Daley Blind. © ANP Pro Shots