Volledig scherm
© BSR Agency

Ten Hag houdt hoop op halve finale: ‘Er zit nog van alles in’

Ajax-trainer Erik ten Hag kan heel goed leven met het 1-1 gelijkspel van de Amsterdammers tegen Juventus, in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League.

Ten Hag stond na afloop tevreden voor de camera van Veronica. ,,Een 1-1 in een thuiswedstrijd is niet direct waar je op hoopt, maar het is wel een goed resultaat", sprak hij. ,,De vorige keer verloren we thuis met 1-2 van Real Madrid, dus er zit nog van alles in.”

De oefenmeester zag dat Ajax een uitstekende pot speelde. ,,In heel grote fases waren we beter en kwamen we uitstekend aan aanvallen toe. Juventus had moeite om druk op ons te zetten, we waren lang en geduldig aan de bal en kregen kansen.”

Toch weet ook Ten Hag dat De Oude Dame altijd een levensgevaarlijke ploeg is. ,,Als je een foutje maakt, dan schakelen ze goed om. Dat zag je ook bij de goal van Cristiano Ronaldo. Even niet met je man meelopen, dan gaat het razendsnel. Dat soort foutjes kun je je niet veroorloven.”

Tot slot ging hij nog in op de invalbeurt van jongeling Jurgen Ekkelenkamp. ,,Lasse Schöne zat erdoorheen, dus ik zocht een middenvelder die tegen Rodrigo Bentancur én Miralem Pjanic kan spelen, maar ook naar voren nog wat kan doen. En Jurgen was ook een keer dichtbij.” Naast een kans, kreeg Ekkelenkamp ook de handen op elkaar voor een overtreding op de uitbrekende Cristiano Ronaldo. ,,Dat was noodzakelijk. Ze zaten in de omschakeling, dus dat was tactisch goed gedaan.”

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel tussen Ajax en Juventus: