Ten Hag: Ik ben ontzettend trots op mijn team

De 1-2 overwinning van Ajax op Juventus zorgde ook bij trainer Erik ten Hag voor de nodige emoties. De trainer is apetrots op zijn team en denkt dat het einde nog lang niet in zicht is. ,,Het is reuzeknap. Deze ploeg groeit en elke keer weten wij weer grenzen te verleggen.”

Volledig scherm
Erik ten Hag na het fluitsignaal. © BSR Agency

Ten Hag zag zijn ploeg moeite hebben met het felle begin van Juventus. ,,In het begin was het een vechtwedstrijd. We stonden organisatorisch wel goed, maar konden heel moeilijk uit de druk komen van het zeer opportunistische Juventus. We wisten dat we die storm moesten overleven. Uiteindelijk stond het organisatorisch gewoon goed en lieten we heel weinig toe.”

,,In de eerste helft moesten we meer de rust bewaren. In de tweede helft hebben we bepaalde dingen omgezet, zoals twee middenvelders voor de verdediging zetten en de backs laten uitzakken. Dan kom je aan het voetballen toe. Je weet dat als je zo'n eerste fase in de tweede helft overleeft, dat het steeds moeilijker voor ze wordt. Ze komen niet in hun spel en krijgen de druk er niet op. Dan ontstaan er ruimtes. In de tweede helft moesten we het veel eerder op slot gooien, maar gelukkig liep het goed af.”

Matthijs de Ligt tekende uiteindelijk voor de winnende treffer. Achter zijn goal zat nog een tactisch plan. ,,Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik denk dat er ook een blok in zat. Het was een perfecte bal van Schöne, super uitgevoerd. Ik ben heel blij en trots op mijn team.”

Volledig scherm
Ten Hag omhelst Van de Beek. © AFP
  1. ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’
    Ten Hag ziet Ziyech uitvallen

    ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’

    Hakim Ziyech heeft een kuitblessure opgelopen in de eerste wedstrijd van Ajax na de winterstop. De Marokkaanse spelmaker ging tegen Sparta (2-1) na bijna een uur spelen op de grond zitten, gooide uit frustratie zijn scheenbeschermers weg en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. ,,Ik kan nog niet vertellen wat de diagnose is, dat moeten we afwachten”, zei trainer Erik ten Hag. ,,Hakim heeft in ieder geval last van een kuit.”