Erik ten Hag.
Volledig scherm
Erik ten Hag. © ANP Pro Shots

Ten Hag met goed gevoel feestdagen in: ‘Ben erg tevreden’

Trainer Erik ten Hag gaat met een heerlijk gevoel de feestdagen in. ,,Ik zie veel perspectief voor 2019", zei Ten Hag na de uitzege van zijn Ajax op FC Utrecht (3-1).

,,We zijn na de winterstop nog op drie podia actief”, doelde hij op de Champions League, de strijd om de landstitel en de KNVB-beker. ,,Nationaal liggen er kansen op prijzen. Internationaal willen we nog een keer stunten en zo ver mogelijk reiken.”

,,We hebben het afgelopen half jaar enorme stappen gemaakt”, benadrukte Ten Hag. ,,Ook tegen defensieve tegenstanders krijgen we altijd kansen. We hebben niet alleen goede resultaten geboekt, we spelen ook attractief voetbal. Ook een moeilijke uitwedstrijd tegen FC Utrecht wisten we weer te controleren. Een minpuntje is dat we de 2-1 weg gaven. Maar dan voetballen we het duel weer zo goed uit. Ik ben erg tevreden.”

Advocaat

Trainer Dick Advocaat kon leven met de nederlaag van FC Utrecht tegen Ajax. ,,Zij waren gewoon de dominante en bovenliggende partij”, erkende de Hagenaar. ,,Ajax heeft gewoon te veel kwaliteit. We wilden duels aan gaan, maar dat is lastig met De Ligt, Blind, Schöne en De Jong. Zij nemen de ballen zo goed aan dat wij steeds te laat kwamen.”

,,We komen na die 2-1 van Venema wel iets beter in de wedstrijd. Dan hoop je nog even dat het 2-2 wordt. Dat was tegen alle verhoudingen in geweest. Maar dat maakt dan niet uit natuurlijk. Of we niet beter de hele wedstrijd opportunistischer hadden kunnen spelen? Ja, dat zou kunnen. Maar ik ga niet voor één wedstrijd alles overhoop gooien. We moeten de punten normaal gesproken niet tegen Ajax pakken.”

Dick Advocaat en Zeljko Petrovic.
Volledig scherm
Dick Advocaat en Zeljko Petrovic. © ANP Pro Shots