Volledig scherm
Ten Hag dolt met Huntelaar, die op zijn 36ste eindelijk een landstitel mag vieren. © BSR Agency

Ten Hag pakt de dubbel: ‘Enorme drive, karakter en weerbaarheid in deze ploeg’

Het verhaal Erik ten Hag is bekend en breed uitgemeten. In zijn eerste maanden bij Ajax kreeg de trainer vanuit alle kanten kritiek te verwerken, maar met het bereiken van de Champions League-halve finale en het winnen van de ‘dubbel’ in Nederland snoerde hij iedereen de mond. ,,Ik voel me goed, het kan niet beter", glunderde Ten Hag na de 4-1 zege op FC Utrecht.

,,Maar woensdag is de kampioenswedstrijd. Dan moeten we het voltrekken en daar gaan we voor. Als het echt binnen is, dan vieren we het", zei Ten Hag bij de NOS.

Zelfs als Ajax woensdag verliest bij De Graafschap moet PSV nog een verschil van 14 doelpunten goedmaken. ,,Dit is zeker een voorschot, maar laten we het over de wedstrijd hebben. Ik moet mijn ploeg complimenten geven. Als je zo kunt reageren na die vroege tegengoal… er zit zo’n drive, karakter en enorme weerbaarheid in de ploeg.”

Na 38 seconden lag de bal vandaag al achter André Onana. ,,Dan ga je kijken hoe de ploeg reageert, dat ging gelijk goed. Het tempo werd opgeschroefd, we maakten een goede goal en we zetten de jacht op de 2-1 in. We hebben natuurlijk de nodige tegenvallers gehad de afgelopen dagen. Met David Neres natuurlijk en Hakim Ziyech die de afgelopen dagen ziek was. Als je dan ziet wat ze op de mat kunnen brengen...”, zei Ten Hag met bewondering in zijn stem.

Bekijk beelden van de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht: