Volledig scherm
Donny van de Beek moest zich in de rust laten vervangen. © ANP Pro Shots

Ten Hag rekent op Van de Beek tegen AEK: ‘Denk dat het meevalt’

Trainer Erik ten Hag verwacht dat Donny van de Beek dinsdag gewoon in actie kan komen tijdens de uitwedstrijd tegen AEK Athene in de Champions League. De middenvelder moest zich zaterdag in de rust van het gewonnen duel met NAC Breda (0-3) geblesseerd laten vervangen. ,,Maar ik denk dat het wel meevalt”, zei Ten Hag. ,,Het was uit voorzorg, al moeten we altijd even afwachten.”

Ten Hag had, op de blessure van Van de Beek na, weinig te klagen na de uitzege van Ajax op NAC. ,,Natuurlijk win je liever met 5-0, maar we hebben het zakelijk uitgespeeld”, zei hij.

Ten Hag was tevreden over zijn invallers Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar. ,,Zakaria heeft een lastig begin gehad maar hij doet het steeds beter. Hij maakt een mooie goal en was ook bij de 3-0 van Huntelaar betrokken.”

,,Huntelaar is een voorbeeld voor iedereen”, vervolgde Ten Hag. ,,Hij gaat altijd voorop in de strijd, ook op de training. Hij is nog zo gretig. Hij heeft nog zo veel honger en dat op die leeftijd. Dat is prachtig om te zien.”

Ajax miste tegen NAC ook de geblesseerde Hakim Ziyech. Trainer Erik ten Hag vertelde voor het duel in Breda dat de kans klein is dat Ziyech tegen AEK Athene kan spelen. Nicolás Tagliafico moet dinsdag een schorsing uitzitten.

Ajax kwalificeert zich bij een zege in Griekenland voor de achtste finales van de Champions League. Ook als Benfica dinsdag niet wint van Bayern München mag de club uit Amsterdam overwinteren op het hoogste Europese niveau.