Volledig scherm
PREMIUM
David Neres in actie tegen Flamengo. De Braziliaan kan naar China, maar Ajax-trainer Erik ten Hag laat hem liever niet gaan. © BSR/Soccrates

Ten Hag: Vechten om deze kern bij elkaar te houden

InterviewAan de andere kant van de oceaan legt Ajax de basis voor de tweede seizoenshelft die eindelijk weer een titel moet opleveren. In Orlando ging het vooral over transfers. Erik ten Hag over die perikelen én de strijd met PSV.

Volledig scherm
Erik ten Hag in Orlando in gesprek met Frenkie de Jong. © BSR/Soccrates

Door Daniël Dwarswaard

Al die uren op de schitterende trainingsvelden in Orlando was de telefoon van Ajax-trainer Erik ten Hag (48) letterlijk en figuurlijk ver weg. Maar eenmaal terug in het naastgelegen luxe Omni Resort werd het apparaat een belangrijk onderdeel van de trainingsweek in de Verenigde Staten. Steeds het contact met directeur spelerszaken Marc Overmars aan de andere kant van de wereld, om te horen wat er nu weer speelt op transfergebied.

Want er was eigenlijk elke dag wel iets. Een bod van ruim veertig (!) miljoen op David Neres van de Chinese club Guangzhou Evergrande. Max Wöber die voor 10,5 miljoen vertrekt naar het Spaanse Sevilla. Ajax dat net naast het Mexicaanse talent Diego Lainez (18) grijpt, omdat hij op het laatste moment Betis Sevilla verkiest boven de eredivisie.

  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.