Volledig scherm
Erik ten Hag. © BSR Agency

Ten Hag wil nog niets kwijt over nieuw contract: ‘Groningen-uit nu belangrijker’

Erik ten Hag wil nog niet speculeren over een nieuw contract bij Ajax. ,,Dat lijkt me niet het juiste moment¨, zei hij. ,,Het is bekend dat ik het hier uitstekend naar mijn zin heb. Maar we zitten in een drukke en belangrijke periode. Voor mij telt nu de uitwedstrijd van zaterdag tegen FC Groningen.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars vertelde na de sensationele winst op Juventus (2-1) dat hij Ten Hag graag langer wil vastleggen. Het 2,5-jarige contract van de Tukker loopt aan het einde van het volgende voetbaljaar af. De opvolger van de ontslagen Marcel Keizer kon in zijn eerste half jaar niet overtuigen. Dit seizoen presteert hij boven verwachting, met het bereiken van de halve finales van de Champions League als kers op de taart.

,,Als het slecht gaat, dan krijgt de trainer vaak de schuld”, zei Ten Hag. ,Als het goed gaat krijg je een compliment en als het heel goed gaat dan zijn er veel superlatieven. Als trainer is het nu genieten. We zijn fantastisch bezig met elkaar. Het team ontwikkelt zich en we slagen op het hoogste niveau glansrijk voor examens.”

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Getty Images