Volledig scherm
© anp

Ten Rouwelaar moet aanvoerdersband inleveren

UpdateJelle ten Rouwelaar is niet langer de aanvoerder van NAC Breda. Trainer Robert Maaskant heeft besloten dat de 34-jarige doelman zijn band moet inleveren. Maaskant, de nieuwe trainer van de Brabantse degradatiekandidaat, maakt morgen bekend wie Ten Rouwelaar opvolgt. Aanwinst Dirk Marcellis geldt als een belangrijke kandidaat.

Volledig scherm
© anp

Ten Rouwelaar fungeerde sinds 2012 als aanvoerder van NAC. Maaskant heeft echter liever dat een veldspeler de band draagt. ,,Jelle blijft het gezicht van NAC en de leider van dit team. Teamgenoten zullen niet minder naar hem luisteren, hij heeft dat door de jaren heen afgedwongen. Maar NAC heeft op dit moment behoefte aan leiderschap in het veld'', verklaarde Maaskant vandaag.

Ten Rouwelaar, die sinds 2007 onder de lat staat in Breda, toonde begrip. ,,Als dit NAC verder helpt, ben ik helemaal voor.''

Maaskant opende vandaag zijn tweede termijn als NAC-trainer met een zege van 2-1 op de Belgische tweedeklasser OH Leuven. Mats Seuntjens kwam twee keer tot scoren. In de Brabantse ploeg begon Kees Luijckx in het basisteam. De oud-speler van NAC hoopt bij de Bredase club opnieuw onderdak te vinden. Ten Rouwelaar kwam niet in actie.