Volledig scherm
Sportwereldquiz © AD

Test je kennis in de voetbalquiz van AD

Denk jij álles van voetbal te weten? Lepel je de meest bijzondere voetbalfeitjes achteloos op? Of vind je het gewoon leuk je voetbalkennis te meten met vrienden of bekenden? Dan kun je vanaf vandaag terecht op AD.nl.

Via ad.nl/sportquiz biedt AD Sportwereld twee keer per week een voetbalquiz aan. Je hoeft geen voetbalprofessor te zijn om aan de quiz mee te doen, het niveau van de vragen moet voor de ‘gewone’ voetballiefhebber goed te doen zijn.

De ‘weekendquiz’ – te spelen vanaf vrijdagmorgen – richt zich vooral op vragen over de wedstrijden van dat eredivisieweekeinde. De quiz kan gespeeld worden tot zondag middernacht. Van maandagochtend tot aan donderdag middernacht richten de quizvragen zich meer op de doordeweekse wedstrijden, al dan niet in Europees verband.

Je kunt natuurlijk alleen spelen, maar het is ook mogelijk een vriendenleague aan te maken, waarin je met teamgenoten, collega’s of familieleden een onderlinge strijd kan voeren.

Deelnemers dingen mee naar mooie prijzen. Eén keer per maand zijn er – op basis van de beste weekscore - kaarten voor een interland van het Nederlands elftal te winnen. De winnaar van het algemeen klassement over het hele seizoen kan aanspraak maken op een voetbalreis voor twee personen.

Ga nu naar: ad.nl/sportquiz