Volledig scherm
Volgens Bild zou dit het moment zijn waarop Jordan Teze zou spugen naar aanvoerder Salih Özcan van Duiitsland. © Screenshot

Teze betuigt spijt na spuugincident en krijgt geen straf

PSV-verdediger Jordan Teze heeft spijt betuigd na het spuugincident tijdens de wedstrijd tussen Oranje onder 20 en de leeftijdsgenoten van Duitsland. De jeugdinternational krijgt geen straf van de KNVB.

Dat meldt de NOS. Bondscoach Bert Konterman spreekt schande van het incident. ,,Tijdens deze ruzie zijn er over en weer dingen gebeurd die absoluut niet door de beugel kunnen. Er is gespuugd. Zowel wij als team, als Jordan zelf, vinden dat dit niet op een voetbalveld thuishoort en ook zeker niet hoort bij een speler die uitkomt voor zijn land."

Volgens de bondscoach heeft de verdediger sorry gezegd. Hij krijgt geen straf van de bond. ,,Wij zien dit als een incident, maar het mag wel duidelijk zijn dat we dit niet meer willen zien."

In Duitse media werd een vergelijking gemaakt tussen het incident bij het WK in 1990, waarbij Frank Rijkaard naar Rudi Völler spuugde. De 19-jarige Teze heeft dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van PSV gemaakt. In de afgelopen wedstrijden kwam hij bij PSV 1 niet meer aan spelen toe en maakte hij speeltijd bij Jong PSV. 

  1. Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Feyenoorder Jordy Clasie staarde zich na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) niet blind op de ruime zege. ,,We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken’', zei de middenvelder, die met een fraai schot in de achttiende minuut de score opende.