Volledig scherm
© anp

Theo Janssen beëindigt carrière

Theo Janssen heeft per direct een punt gezet achter zijn voetbalcarrière. De 32-jarige middenvelder van Vitesse liep dit seizoen tot twee keer toe een ernstige knieblessure op. Janssen speelde zijn laatste wedstrijd op 6 oktober, thuis tegen Feyenoord (1-2). De Arnhemmer gaat bij Vitesse verder als scout en specialistentrainer.

'Ik heb gevochten voor mijn laatste kans', zei Janssen, die tegen Feyenoord een kruisband in zijn rechterknie afscheurde. De middenvelder herstelde sneller dan verwacht, totdat eind januari tijdens een training bij het tweede elftal opnieuw het noodlot toesloeg. Janssen liep schade op aan de buitenmeniscus van zijn rechterknie en moest opnieuw onder het mes, waardoor het seizoen voor hem voorbij was. 

'Na de kruisbandblessure wilde ik absoluut terug komen en nog een aantal wedstrijden spelen. Door een nieuwe blessure ging dat niet. Hierdoor ben ik na gaan denken over mijn toekomst. Al snel kwam ik tot de conclusie dat die niet meer op het voetbalveld ligt.'

Als scout en trainer blijft de markante Arnhemmer wel bij Vitesse werkzaam. 'Want mijn hart ligt bij voetbal en Vitesse. Die twee dingen kan ik in deze nieuwe functie mooi combineren. Ik denk dat ik aardig oog heb voor talent. Het lijkt me een uitdaging om talentvolle spelers voor Vitesse te ontdekken. Spelers die de academie en de A-selectie versterken.'

Janssen gold als een van de meest markante voetballers op de Nederlandse velden. De Arnhemmer, die met zijn linkervoet altijd gevaarlijk was bij vrije trappen en afstandsschoten, maakte er geen geheim van dat hij graag een sigaretje en een biertje lust. Hij was bovendien altijd bijzonder uitgesproken, waardoor Janssen nog wel eens botste met trainers en teamgenoten.

Volledig scherm
© anp
  1. Huntelaar en Van Persie dichtbij jubileumgoal
    Opstellingen

    Huntelaar en Van Persie dichtbij jubileum­goal

    In speelronde 22 van de eredivisie hoopt Feyenoord de goede reeks tegen FC Groningen voort te zetten, terwijl PSV het juist al tijden slecht doet tegen Heerenveen. Verder zitten Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie allebei één goal verwijderd van een jubileum. Met behulp van statistiekenbureaus Gracenote en Opta blikken we met de leukste feitjes vooruit op de 22ste speelronde. Ook zie je hier alvast de vermoedelijke opstellingen.