Volledig scherm
© BSR Agency

Tien man Excelsior in blessuretijd onderuit bij Jong PSV

Excelsior moest het bij Jong PSV vanaf de 17de minuut met een man minder doen na de rode kaart voor doelman Alessandro Damen. De Rotterdammers leken lange tijd een punt mee naar huis te nemen, maar Cyril Ngonge zorgde in blessuretijd voor de Eindhovense zege: 2-1. 

Het was de vierde wedstrijd op een rij waarin Excelsior niet wist te winnen. 

Damen haalde de doorgebroken Richard Ledezma neer en kon direct vertrekken. Excelsior-trainer Ricardo Moniz was genoodzaakt om aanvaller Thomas Verhaar eruit te halen voor keeper Maarten de Fockert. De Rotterdamse club kwam vlak voor rust zelfs op voorsprong via een kopgoal van Sander Fischer. Noni Madueke, die gisteren bij de hoofdmacht tegen FC Twente 90 minuten op de bank bleef, maakte in de 71ste minuut gelijk. Op aangeven van Yorbe Vertessen maakte Cyril Ngonge het winnende doelpunt. 

Excelsior zakt door de nederlaag naar de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV staat zestiende.

Bekijk hier de samenvatting van Jong PSV - Excelsior (premium). 

Bij het duel tussen Jong AZ en Almere City FC werd liefst zes keer gescoord: 3-3. De Alkmaarders kwamen na dik een kwartier spelen op voorsprong via Zakaria Aboukhlal. Thomas Verheijdt en Nick Venema (penalty) draaiden de rollen om. Na de gelijkmaker van Ferdi Druijff leek James Efmorfidis voor de Almeerse zege te zorgen, maar de opnieuw scorende Aboukhlal bepaalde de eindstand op 3-3. Beide ploegen schieten daar op de ranglijst niet veel mee op. Almere staat tiende, Jong AZ vier plaatsen lager.

Bekijk hier de samenvatting van Jong AZ - Almere City FC (premium). 

Volledig scherm
© BSR Agency