Volledig scherm
PREMIUM
© AD Sportwereld

Tijd voor een Frenkie-bestand

ColumnHalf Nederland smeekt om Frenkie de Jong,  maar AD Sportwereld-columnist Sjoerd Mossou pleit juist voor een radiostilte rondom de Ajacied. ,,Geen wilde orgasmes na een lekker steekpassje. Niet eindeloos oreren na een geslaagd invalbeurtje. Geen katzwijm omdat-ie zo lekker vooruit denkt.''

Door Sjoerd Mossou

In een internetfilmpje van NUSport zag ik Frenkie de Jong gisteren in een auto zitten met Andy van der Meijde. Ze babbelden wat voor de vuist weg. Andy moest vaak lachen en knikte steeds driftig van ja (waarom werd niet precies duidelijk) en tussendoor stelde hij steeds diepzinnige vragen aan Frenkie, zoals: zeg, wat ga je verder nog allemaal doen vandaag? Frenkie gaf daar dan antwoord op: hij ging naar de verjaardag van zijn neefje. Leuk, zei Andy. Ja leuk, zei Frenkie. Mooi man, vond Andy.

  1. ‘Ik verwacht een ruime overwinning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’
    AFTELLEN NAAR PSV-FEYENOORD

    ‘Ik verwacht een ruime overwin­ning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’

    PSV – Feyenoord is op voorhand een boeiende wedstrijd. PSV strijdt met Ajax om de titel. En Feyenoord wil de derde plaats vasthouden, want AZ hijgt in de nek. Ook interessant: drie dagen later speelt Feyenoord de bekerkraker tegen Ajax. In deze korte rubriek blikken bekende Nederlanders vooruit, zowel van binnen als van buiten de voetbalwereld. Vandaag: misdaadverslaggever én PSV-supporter John van den Heuvel.