Volledig scherm
Oud-schaatsster Marianne Timmer en oud-profvoetballer Henk Timmer zijn binnenkort echt Timmer en Timmer. © PRO SHOTS

Timmer en Timmer gaan trouwen

Een datum hebben ze nog niet geprikt, maar één ding staat vast: oud-voetballer Henk en ex-schaatsster Marianne Timmer treden binnenkort met elkaar in het huwelijk. Dat meldt het AD.

Volledig scherm

Vrijdagavond vroeg Henk, oud-doelman van FC Zwolle, Feyenoord en AZ, zijn partner ten huwelijk.

Hij ging door de knieën bij zijn aanzoek en dat deed hij op het feestje in Ermelo dat Marianne voor zijn veertigste verjaardag had georganiseerd.

'Ik had een hoop oude voetbalmaatjes van hem uitgenodigd', vertelt olympisch kampioene Marianne. 'Dat was zó gezellig, dat het ook iets anders bij Henk losmaakte. Dit had ik niet verwacht, ik vind het heel erg mooi.'

Zij zei vol overtuiging ja. Maar tijd om alvast een trouwdag te prikken, was er niet meer. 'De volgende ochtend zat ik al in Wolvega', vertelt Marianne, die als coach van het Team Liga haar schaatssters moest klaarstomen voor de Schaatsweek. Die ging gisteren in Thialf van start met de 1500 meter voor vrouwen.

Voor Marianne (37) wordt dit haar tweede huwelijk. Zij was eerder getrouwd met haar Amerikaanse coach Peter Mueller.

Ook voor Henk wordt het een herkansing. Uit zijn eerste huwelijk heeft hij een dochter (Isa), die vorig jaar ook in Thialf aanwezig was toen Marianne afscheid nam als schaatsster.