Volledig scherm
Jon Dahl Tomasson stond bij Excelsior al als assisten-trainer voor de groep © pro shots

Tomasson trainer Excelsior: 'Een geweldige kans'

UpdateJon Dahl Tomasson is de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. De 36-jarige Deen krijgt een contract voor 2 jaar. Dat heeft de Rotterdamse eerstedivisieclub maandagavond bekendgemaakt.

Tomasson was de afgelopen twee seizoenen al werkzaam in Kralingen als assistent van eerst John Lammers en daarna Leon Vlemmings. Hij krijgt in augustus het vereiste trainersdiploma maar gaat zaterdag al aan de slag bij Excelsior.

'Voor voor mij is dit een geweldige kans. Excelsior is een heel leuke club, die heel veel mensen aanspreekt. Ik vind het een uitdaging om daar als hoofdtrainer aan de slag te gaan', liet Tomasson weten.

Over de doelstellingen wilde de oud-speler van onder meer sc Heerenveen, Feyenoord, AC Milan en VfB Stuttgart het nog niet hebben. 'Maar we willen in elk geval meer wedstrijden gaan winnen. We hebben al een aantal goede spelers gehaald en ik verwacht dat we van Feyenoord ook nog wat jongens krijgen.'

Tomasson geeft toe weinig ervaring te hebben, maar vindt zijn gedrevenheid vooralsnog wezenlijker. 'Als trainer zijn twee dingen belangrijk: je tactische vermogen, maar daarnaast moet je mensen ook kunnen raken, ze enthousiast maken. Ik vind het heerlijk om met een groep te werken en te zien hoe jongens als mens en als voetballer vooruitgaan.'