Volledig scherm
Wil Boessen is ontslagen. © BSR Agency

Trainer Wil Boessen ontslagen bij FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft trainer Wil Boessen ontslagen. De club uit de eerste divisie meldt dat de directie de voorkeur geeft om met een nieuwe trainer de laatste fase van het seizoen in te gaan. ,,De teleurstellende resultaten in de tweede seizoenshelft zijn zichtbaar op het veld en dit heeft tot ons besluit geleid”, zegt Jan-Hein Schouten, de voorzitter van de raad van commissarissen.

Voorlopig worden de taken van Boessen overgenomen door assistent-trainers Erik van der Ven en Paul Beekmans.

Maandag verloor Den Bosch met 2-0 bij SC Cambuur, een dag later wijst de rvc-voorzitter naar het uitblijven van goedkeuring van de KNVB voor de overname van de club door de zakenman Kakhi Jordania. ,,We hadden niet gedacht dat het zo lang zou duren. Waar we met de ene voet gas hebben gegeven, stonden we met de andere op de rem. Dat is niet bevorderlijk voor de prestaties op het veld.”

De club stond met de jaarwisseling bovenaan en wist de tweede periode te winnen, waardoor het zeker is van play-offs om promotie naar de eredivisie. In de laatste tien wedstrijden werden slechts negen punten behaald. ,,Het halen van de play-offs was het doel maar nu is de extra sportieve eis dat we mee willen doen om te winnen.”

Volgens de club is er behoefte aan een ander type trainer. ,,Wil heeft het voetbal weer teruggebracht bij Den Bosch. Talenten zijn sterker geworden. Helaas zien we die ontwikkeling niet meer gepaard gaan met resultaten”, aldus Schouten. ,,In de jacht op de winst is vuur nodig, we zijn op zoek naar een aanjager pur sang.”

  1. Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg
    Video

    Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg

    Rafael van der Vaart (36) speelde vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg, de thuishaven van zijn oude club HSV. Samen met oude voetbalvrienden als Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Andy van der Meyde, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Marc Overmars, Jari Litmanen en Edwin van der Sar zorgde hij voor een mooie middag. Rafael van der Vaart scoorde net als Robben en Van Nistelrooy twee keer, maar zijn zoontje Damian (13) maakte kort voor tijd de winnende 7-6.