Volledig scherm
David Nascimento © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Trainerswissel bij Eindhoven: Ernie Brandts vervangt David Nascimento

FC Eindhoven en David Nascimento hebben hun samenwerking per direct in goed overleg beëindigd. Ernie Brandts is zijn opvolger.

Deze uitkomst is het beste voor beide partijen aldus technisch manager Marc Scheepers. ,,Door een verschil in inzicht in het te volgen beleid hebben we deze keuze in overleg met David gemaakt.”

Nascimento werd in januari 2018 aangesteld bij FC Eindhoven, zijn eerste klus als hoofdtrainer. Onder zijn leiding eindigde FC Eindhoven afgelopen seizoen als 14de in de Keuken Kampioen Divisie.

Brandts werd in de zomer van 2018 aangesteld als assistent van Nascimento. In het verleden was de 63-jarige Brandts al actief als hoofdtrainer bij onder meer FC Volendam, NAC en FC Dordrecht.

  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Samenvatting

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.