Volledig scherm
Technisch manager Gerry Hamstra, Jan Olde Riekerink en algemeen directeur Luuc Eisenga tijdens de presentatie van de nieuwe trainer van SC Heerenveen. © ANP

Trotse Olde Riekerink heeft veel werk te verzetten bij Heerenveen

FamiliegevoelSC Heerenveen presenteerde vanmiddag Jan Olde Riekerink als nieuwe trainer van de Friese club. De 55-jarige oefenmeester toonde zich in het Abe Lenstra Stadion ‘blij en trots’ om te gaan werken in Friesland. ,,Blij en trots omdat ik een kans krijg in de eredivisie. Iets wat ik al lange tijd ambieerde. Heerenveen is een club met veel tradities.”

Door Nik Kok

Olde Riekerink werkte al lang niet meer in Nederland. In 2011 voor het laatst, toen hij werkzaam was in de jeugdopleiding van Ajax. In mei 2016 won hij nog de Turkse beker met Galatasaray, waar hij in februari vorig jaar werd ontslagen. Recent kreeg hij nog aanbiedingen van een club uit China. ,,Als je lang in het buitenland werkt, raak je een beetje uit beeld in Nederland”, erkende de geboren Tukker. ,,Maar ik ben hartstikke blij dat ik in Heerenveen aan de slag kan. Ik ga er ook wonen. Dat vind ik belangrijk want ik wil veel uren hier in de club steken.” 

Olde Riekerink heeft in Heerenveen veel werk te verzetten. De club heeft een betrekkelijk moeizaam seizoen achter de rug, al plaatste Heerenveen zich nog wel voor de play-offs voor Europees voetbal. Het zorgde ervoor dat het contract van hoofdtrainer Jurgen Streppel niet werd verlengd bij de club. Olde Riekerink zegt ook voor verbinding te moeten zorgen in het Abe Lenstra Stadion. Vanwege het povere kijkspel liep het stadion de afgelopen jaren leeg. ,,Het familiegevoel en wij-gevoel moet versterkt worden. Ik vind dat heel belangrijk.”

Volledig scherm
Jan Olde Riekerink met Wesley Sneijder in december 2016. © Getty Images