Volledig scherm
Moreno Rutten (r) © BSR Agency

Tuchtcommissie spreekt Rutten vrij na ingreep VAR

Moreno Rutten van VVV-Venlo wordt niet geschorst na de rode kaart die hij zondag kreeg in de verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen (3-2). De aanklager stelde begin deze week nog drie duels schorsing voor, waarvan één voorwaardelijk.

VVV wees dat schikkingsvoorstel af en liet de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie. Donderdag diende de zaak in Zeist, een dag later hoorde Rutten dat hij is vrijgesproken.

De 25-jarige rechtsback werd van het veld gestuurd voor een trap op de enkel van Tim Handwerker. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük trok eerst geel, maar op advies van de VAR zette hij dat om in rood.

VVV neemt het zaterdag op tegen Excelsior. Trainer Maurice Steijn kan Rutten dan gewoon weer opstellen.

Drost

Jesper Drost van Heracles Almelo moet de komende drie duels aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing. Drost werd vorige week in het verloren duel met FC Utrecht (1-5) al voor rust van het veld gestuurd.

De aanklager van de KNVB deed Heracles maandag een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, maar dat werd door de club uit Almelo niet geaccepteerd. De zaak diende voor de tuchtcommissie in Zeist en die trok dezelfde conclusie als de aanklager. Drost mist nu de wedstrijden tegen FC Emmen (uit), Vitesse (thuis) en De Graafschap (uit).

Volledig scherm
© BSR Agency