Volledig scherm
Cüneyt Çakir roept Edinson Cavani tot de orde. © Getty Images

Turkse toparbiter Çakir fluit Oranje - Duitsland

De Turkse topscheidsrechter Cüneyt Çakir heeft zaterdag in Amsterdam de leiding over het duel tussen het Nederlands elftal en Duitsland in de Nations League. De 41-jarige Çakir krijgt langs de zij- en achterlijnen in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA hulp van vier landgenoten.

De Turk had vijf keer eerder de leiding over een interland van het Nederlands elftal, voor het laatst op het WK 2014. Oranje moest toen in São Paulo in de halve finale via strafschoppen buigen voor Argentinië. Een jaar later mocht Çakir de finale van de Champions League tussen FC Barcelona en Juventus fluiten. Hij was afgelopen zomer ook actief op het WK in Rusland.

  1. ‘Ik verwacht een ruime overwinning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’
    AFTELLEN NAAR PSV-FEYENOORD

    ‘Ik verwacht een ruime overwin­ning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’

    PSV – Feyenoord is op voorhand een boeiende wedstrijd. PSV strijdt met Ajax om de titel. En Feyenoord wil de derde plaats vasthouden, want AZ hijgt in de nek. Ook interessant: drie dagen later speelt Feyenoord de bekerkraker tegen Ajax. In deze korte rubriek blikken bekende Nederlanders vooruit, zowel van binnen als van buiten de voetbalwereld. Vandaag: misdaadverslaggever én PSV-supporter John van den Heuvel.