Volledig scherm
© Pro Shots

Türüc op weg naar Kayserispor

UpdateDeniz Türüc verruilt Go Ahead Eagles zeer waarschijnlijk voor Kayserispor. De clubs naderen een akkoord over de 22-jarige middenvelder, voor wie in Turkije een driejarig contract klaarligt.

Volledig scherm
© Pro Shots

Go Ahead Eagles heeft met Kayserispor overeenstemming bereikt over de hoogte van de transfersom. Als beide clubs elkaar vanavond ook in de laatste details vinden, vliegt de linkspoot vrijdag naar Turkije om de transfer af te ronden. Türüc is er zelf in hoofdlijnen ook uit met de club die het afgelopen seizoen in Turkije promotie afdwong naar de Süper Lig. Trainer Tolunay Kafkas liet de in Enschede geboren Turk al weten hem graag te verwelkomen. In Kayseri ligt voor de spelmaker een driejarige verbintenis klaar. Van een overstap naar FC Groningen, waarover diverse media donderdag berichtten, is geen moment sprake geweest.  

Türüc ontpopte zich de voorbije seizoenen tot één van de smaakmakers van in De Adelaarshorst. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding bij FC Twente, stapte over naar De Graafschap, waarna trainer Erik ten Hag hem naar Deventer haalde. Türüc promoveerde in 2013 met Go Ahead en kende daarop een uitstekend debuutjaar in de Eredivisie.

De spelverdeler ging vorig jaar niet in op een aanbieding van Galatasaray. Türüc koos voor speeltijd maar slaagde er het afgelopen seizoen met zijn club niet in lijfsbehoud af te dwingen.  

Met het naderende akkoord is de kans groot dat Türüc tegen Ferencvaros zijn laatste officiële wedstrijd speelde voor Go Ahead. In Hongarije scoorde hij nog wel, maar zijn fraaie treffer was niet genoeg om de Eagles in de tweede voorronde van de Europa League te krijgen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement