Volledig scherm
Jan Wegereef. © PRO SHOTS

'Tv-beelden in rust? Handig is anders'

Arbiter Jan Wegereef zag zondag in de rust van de wedstrijd PSV - De Graafschap op televisiebeelden dat hij de schwalbe van Dries Mertens had gemist. 'Er bestaan geen regels die het terugzien van beelden verbiedt, maar handig is anders', zegt een woordvoerder van de KNVB in het AD.

Volledig scherm

Openhartig gaf Jan Wegereef zondagmiddag voor de televisiecamera's toe dat hij in de fout was gegaan bij PSV - De Graafschap. Dries Mertens had zich opzichtig laten vallen, terwijl Vito Wormgoor amper iets had gedaan. 'Ik ben in de maling genomen', bekende Wegereef. 'Dat voelt waardeloos.'

Transparantie staat hoog in het vaandel bij de KNVB, maar Wegereef ging zondagmiddag iets te ver. De scheidsrechter bleek in de rust van de wedstrijd de televisiebeelden al te hebben teruggekeken en maakte nog voordat de tweede helft aanving zijn excuses bij De Graafschap.

'Iedereen weet dat je anno 2012 al heel snel op de hoogte bent van een situatie. Ten eerste hoor je het van mensen, je kan gesms't worden en je kunt zelfs de beelden terugzien. Er bestaan geen regels die het terugzien van beelden verbiedt, maar handig is anders. Het is niet de bedoeling. Wij adviseren dat duidelijk niet', zegt woordvoerder Nabil Ou-Aissa van de KNVB.

Lees heel het verhaal in AD Sportwereld.