Tv-maker traint stiekem mee bij FC Utrecht

VideoMeetrainen bij jouw favoriete profclub: het is een jeugddroom van vele voetballiefhebbers. Televisiemaker Stijn van Vliet zag zijn droom uitkomen. Hij trapte een balletje mee bij 'zijn' FC Utrecht. Weliswaar stiekem.

,,Hoeveel balletjes kan hij trappen voordat de trainer hem in de gaten heeft?'', vragen de makers van het tv-programma Streetlab zich af. Van Vliet kan even tussen de grote jongens lopen en zelfs even overtikken met aanvaller Gyliano van Velzen. Totdat trainer Robby Alflen alle spelers bij elkaar roept. ,,Heb je je broer meegenomen,'' vraagt Alflen nog aan Willem Janssen.  

Als hem wordt gevraagd wat hij op het trainingsveld doet, antwoordt Van Vliet gevat: ,,Ik ben Njits, jullie hebben mij gekocht.'' Alflen: ,,Ik denk dat het dan voor het tweede team is.'' Assistent-trainer Harry van den Ham en enkele spelers moeten lachen. Zouden ze hem door hebben?  

De grappenmaker moet afdruipen. Van Vliet mag nadat hij zijn ware identiteit aan de coach had onthuld nog wel een strafschop nemen. Ondanks aanmoedigingen vanaf de tribune van zijn collega's Jasper Demollin, Daan Boom en Tim Senders schiet hij naast. Maar na afloop kunnen ze genieten van de geslaagde stunt.

KRO Streetlab: vanavond om 21.30 uur op NPO 3.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
2-3
FC UtrechtUTR
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
8-0
De GraafschapGRA
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-2
FC EmmenEMM
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
0-2
Fortuna SittardFOR
away logo