Volledig scherm
De bestuurscrisis bij Willem II leidde tot het vertrek van de commissarissen Jack Buckens (voorzitter) en Jan Scheerlinck. © Proshots

Twee commissarissen vertrekken bij Willem II

Voorzitter Jack Buckens en Jan Scheerlinck hebben hun zetel in de Raad van Commissarissen per direct beschikbaar gesteld. Dat doen ze om een nieuwe periode van discussie te voorkomen nu de Clubraad in een extra vergadering het vertrouwen in het stichtingsbestuur heeft uitgesproken. 

Het stichtingsbestuur is in conflict met de rvc van Willem II. ,,Het is niet in het belang van Willem II dat er weer een periode van discussie aanbreekt. Het belang van de club is het enige dat telt", schrijven de twee commissarissen in een schriftelijke verklaring. Ze roepen iedereen op om de handen ineen te slaan en Willem II de komende wedstrijd veel steun te geven op het veld. ,,Al het andere is secundair", aldus de verklaring. ,,Wij hopen dat Willem II een fantastisch seizoen tegemoet gaat. Daar hebben we alle vertrouwen in."

  1. Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Feyenoorder Jordy Clasie staarde zich na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) niet blind op de ruime zege. ,,We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken’', zei de middenvelder, die met een fraai schot in de achttiende minuut de score opende.