Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Twee keer Kuip, twee keer Arena voor Oranje in EK-kwalificatie

De KNVB heeft bekendgemaakt in welke stadions de vier thuisduels in de EK-kwalificatiereeks worden afgewerkt. De wedstrijden zijn netjes verdeeld over de Johan Cruijff Arena en de Kuip.

Op donderdag 21 maart komt Wit-Rusland naar Rotterdam, waar op donderdag 10 oktober ook Noord-Ierland te gast is. In Amsterdam speelt Oranje op zondag 24 maart tegen Duitsland en op dinsdag 19 november tegen Estland. Al die wedstrijden beginnen om 20.45 uur.

‘We hebben besloten onze kwalificatiewedstrijden voor EURO2020 in de twee grote stadions van ons land te spelen', laat bondscoach Ronald Koeman op de site van de KNVB weten. ‘Op die manier kunnen zoveel mogelijk fans onze wedstrijden bezoeken. We bewaren natuurlijk goede herinneringen aan het Nations League-duel met Duitsland in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA en de zege op wereldkampioen Frankrijk in een volle Kuip. Ik hoop dat de Oranjesupporters opnieuw massaal naar het stadion komen om ons aan te moedigen. Wij kijken er in ieder geval naar uit.’

  1. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.