Volledig scherm

Tweede brief RvC aan Cruijff: Rentree Fontein gekraakt

Johan Cruijff moet onmiddellijk het idee uit zijn hoofd zetten dat er een 'adviescommissie' nodig is om een directeur als Marco van Basten te laten functioneren. Zijn pleidooi voor de terugkeer van oud-directeur Fontein wordt zelfs gekraakt.

Volledig scherm

Dat blijkt uit een tweede brief, gedateerd op 18 oktober jl en ondertekend door de vier medecommissarissen van Ajax (Steven ten Have , Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer) aan Cruijff. Die drie A-viertjes tellende brief is in het bezit van het AD.

In de tweede brief wordt vooral de door Cruijff vaker gelanceerde oud-directeur Maarten Fontein afgewezen. Enkele fragmenten:

'Fontein is destijds vetrokken met een regeling. (..) Naar onze mening is het gegeven de vertrekregling en de wijze waarop Fontein daarmee is omgegaan moeilijk uitlegbaar dat hij terugkeert bij Ajax. Bovendien is hij een paar maanden na zijn vertrek in dienst getreden bij onze grote concurrent van dat moment AZ. Over Ajax heeft hij zich meerdere keren niet al te fraai uitgelaten. (..) Daarnaast heeft Fontein gepoogd een bepaling in het contract met Aegon op te laten opnemen die mogelijk voordelig was voor zijn eigen positie en zeer discutabel.'

Lees meer vandaag in het AD meer over de soap-Cruijff.