Volledig scherm
© afp

Twente haalt Corona naar Grolsch Veste

Na langdurig onderhandelen heeft FC Twente eindelijk de gewenste, spectaculaire versterking voor de aanval binnen. De 20-jarige Mexicaan Jesus Manuel Corona tekent een dezer dagen alsnog een vierjarige verbintenis bij de club uit Enschede. De Tukkers tellen ruim 3,5 miljoen euro neer voor de baltovenaar van CF Monterrey, een bedrag dat wordt opgehoest door externe financiers, zo meldt AD Sportwereld.

Volledig scherm
© epa

Omdat de aanhouder wint en geduld vaak een schone zaak is, kan FC Twente binnenkort over de diensten van Jesus Manuel Corona beschikken. De club uit Enschede meldde zich twee maanden geleden al bij het management van de getructe aanvaller en kwam vervolgens in het gebruikelijke traject van loven, bieden, bluffen en touwtrekken terecht.

Vorige week leek de overgang definitief geblokkeerd, door de inmenging van Europese topclubs met een grotere status (Borussia Dortmund, FC Porto), maar uiteindelijk kwam de 'gecompliceerde transfer', zoals voorzitter Joop Munsterman het nog eufemistisch uitdrukte, alsnog tot stand.

De moeilijkheid zat 'm niet alleen in de grote belangstelling voor de Mexicaanse topspeler-in-de-dop, maar ook in de financiering van zijn komst. Omdat FC Twente onder druk van de hoge hypotheeklast op de Grolsch Veste gedwongen is financieel een pas op de plaats te maken, had de club niet zelf het kapitaal de aanvaller in te lijven. Derhalve moest een 'pool' van externe financiers worden gerealiseerd die de afkoopsom zou moeten dragen.

Dat lukte uiteindelijk. Op termijn hopen de participerende zakenlieden dat hun investering rendement zal opleveren. Op dezelfde basis nam FC Twente vorig jaar Felipe Gutiérrez, de revelatie van het huidige seizoen, over van het Chileense Universidad Catolica.

FC Twente heeft grote verwachtingen van Jesus Corona, ook wel bekend onder zijn bijnaam 'El Tecatito'. De balvirtuoos, die als aanvallende middenvelder of vleugelspits kan worden ingezet, staat in Mexico te boek als een exceptioneel talent. De speler van Monterrey FC blonk onlangs nog uit op het WK onder 20 jaar in Turkije.