Volledig scherm
Kenneth Vermeer houdt Gerard Piqué van scoren af. © anp

Uitblinker Vermeer houdt weer de nul in Oranje

VideoKenneth Vermeer is voorlopig niet te passeren in het doel van Oranje. De doelman bleef dinsdag ook in zijn vijfde interland, tegen Spanje, zonder tegentreffers (2-0). ,,Dat is natuurlijk heel lekker", reageerde de keeper. ,,Dat moet ik zien vol te houden."

Tot maandag had Vermeer niet verwacht dat hij zou spelen tegen Spanje. ,,Ik dacht eigenlijk dat Jasper Cillessen weer zou keepen", vertelde hij. ,,Maar de bondscoach kwam maandag op de training naar me toe. Nee, hij heeft niet verteld waarom ik een kans kreeg."

Vermeer speelde een uitstekende wedstrijd en voorkwam onder meer met uitstekende reflexen dat Gerard Piqué en Pedro van dichtbij scoorden. ,,Maar daarom sta ik er ook", blikte de van Ajax naar Feyenoord overgestapte doelman nuchter terug. ,,Dit moet ik weer naar mijn club meenemen."

Vermeer vertrok bij Ajax omdat hij de concurrentiestrijd van Cillessen had verloren. ,,Iedere voetballer wil spelen, ik ook", zei hij. ,,Of ik nu Cillessen uit het doel van Oranje ga verdringen? Die vraag moet je niet aan mij, maar aan de bondscoach stellen."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement