Volledig scherm
Naci Ünüvar (15) werd de matchwinner namens Ajax onder 17 tegen Tottenham Hotspur. © BSR Agency

Ünüvar schiet Ajax naar halve finales Future Cup met winnende goal tegen Spurs

VideoAjax onder 17 heeft zich geplaatst voor de halve finale  van de Future Cup, het jaarlijkse paastoernooi op Sportpark De Toekomst in Amsterdam. De ploeg van trainer Dave Vos won vanmiddag in het laatste pouleduel met 1-0 van Tottenham Hotspur. 

Het vijftienjarige toptalent Naci Ünüvar, die vorig jaar al de grote ster was op de Future Cup, maakte na een kwartier spelen de winnende goal tegen Tottenham Hotspur. Tien minuten voor tijd (wedstrijden van 60 minuten) liet Spurs nog een grote kans onbenut, waardoor Ajax zich na poulewinnaar Juventus plaatste voor de halve finales. Vorig jaar won Ajax de Future Cup door Juventus in de finale met 2-0 te verslaan. Toen maakte de veertienjarige Ünüvar beide goals in de finale.

Gisteren won Ajax al met 1-0 van Juventus, maar werd er ook met 3-0 verloren van de Japanse talenten van Sagan Tosu. Juventus werd poulewinnaar, nadat het gisteren met 1-0 won van Spurs en vandaag met 3-0 te sterk was voor Sagan Tosu. 

Morgen, op tweede paasdag, zijn de laatste drie wedstrijden van de Future Cup. Juventus speelt om 11.15 uur de eerste halve finale tegen Atlético Madrid en om 12.45 uur strijden Ajax en Anderlecht voor het tweede ticket voor de finale. De finale van de Future Cup begint vervolgens om 16.15 uur. 

AFC Ajax on Twitter

Morgen halve finales #FutureCup! 🇧🇪 Anderlecht - Ajax 🇳🇱 (12:45 uur) 🇮🇹 Juventus - Atlético Madrid 🇪🇸 (11:15 uur)

AFC Ajax on Twitter

Ünüvar ♥️ ABN AMRO #FutureCup! 😃 #ajatot https://t.co/HJ0llveddc

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency