Volledig scherm
© anp

'Vader' Ooijer mag jaar langer bij Ajax blijven

AMSTERDAM - André Ooijer kan zijn loopbaan met een jaar verlengen. De verdediger van Ajax heeft een nieuw contract van de club uit zijn geboortestad gekregen.

,,Hij speelt momenteel weinig, maar we zitten in een opbouwfase en dan past hij met zijn ervaring en instelling perfect in deze groep", zegt trainer Frank de Boer tegen Voetbal International.

,,André traint erg goed, komt elke dag met plezier naar de club. De afspraak is dat hij geen jeugdspelers in de weg staat. Daar gaat hij prima mee om. Het is een geruststellende gedachte dat we op hem kunnen rekenen als er iemand wegvalt."

Ooijer speelde zich onder trainer Martin Jol in de basis, maar is sinds het moment dat De Boer de leiding heeft in Amsterdam niet meer dan een reservekracht. De oud-international kwam dit seizoen tot acht duels.

De contractverlenging is opvallend, omdat Ooijer tijdens de arbitragezaak die Ajax onlangs aanspande tegen hoofdscout Hans van der Zee werd genoemd als speler die met een negatief advies van de scouting werd aangetrokken. Ooijer wordt niet warm of koud van de onthullingen. ,,Ik hou me daar niet mee bezig. Mensen die dagelijks met mij werken hebben de intentie uitgesproken om met mij door te gaan. Dat is een geweldig positief signaal. En daarmee veeg je al die rapporten van tafel."

,,Er komt een moment dat je op het tweede plan terechtkomt", zegt de voormalige speler van PSV tegen het weekblad. ,,Dan kun je stoppen, of accepteren dat je minder vaak aan bod komt. Ik ben nog hartstikke fit en heb het idee dat ik er nog een jaar aan kan vastknopen. Ajax is mijn laatste station, ik eindig in de top. Hier ben ik ooit als Amsterdammertje in de jeugdopleiding begonnen. Geweldig toch?"