Volledig scherm
Marco van Basten. © anp

Van Basten genoot niet van EK: 'Gaat om emotie en spanning'

Voormalig topvoetballer Marco van Basten heeft, evenals veel andere liefhebbers, niet echt genoten van het voorbije EK in Frankrijk. Op een persconferentie in China gaf de huidige assistent-bondscoach ronduit toe dat veel wedstrijden het aanzien nauwelijks waard waren.

,,Volgens mij wordt voetbal de laatste tijd steeds moeilijker'', liet hij bij de NOS weten. ,,De ruimte die ploegen krijgen wordt steeds kleiner. Er staan elf spelers voor het doel te verdedigen. Het is moeilijk om te scoren.''

Van Basten is met de twee andere befaamde oud-internationals Ruud Gullit en Frank Rijkaard naar China gereisd om de voetbalcultuur in het immense land te bevorderen. ,,Het is belangrijk om naar spel te blijven kijken dat emoties opwekt en spannend is. Daar gaat het om in het voetbal, dat moeten we proberen te bereiken'', betoogde de oud-aanvaller.

Het illustere Oranje-trio, dat eind jaren tachtig en begin jaren negentig furore maakte bij AC Milan, is ingehuurd door een nieuwe voetbalacademie die in China wordt geopend door het drietal. Ook zullen ze een presentatie geven om voetbal te promoten bij universiteiten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement