Volledig scherm
Mark van Bommel ziet voor de vijfde keer dit seizoen geel. © anp

Van Bommel doet er het zwijgen toe

UpdateEen analyse van de bedroevende nederlaag vandaag bij FC Utrecht, 1-0 tegen 9 man, wilde PSV-aanvoerder Mark van Bommel best geven. Maar over zijn gele kaart, zijn vijfde op rij in de eredivisie, hield de oud-international op eigen gezag zijn mond dicht.

'Daar ga ik niets meer over zeggen', bromde de Limburger. 'Laat iedereen zelf maar oordelen en zijn conclusies trekken. Mijn woorden worden toch steeds weer uit zijn verband gerukt.'

Van Bommel (35) maakte na een half uur in de middencirkel, bij een stand van 0-0, een stevige overtreding op Edouard Duplan. Na een lichte twijfeling besloot arbiter Kevin Blom de routinier toch met geel te bestraffen, wellicht ook doordat het publiek en de spelers van de thuisploeg boos op de charge van Van Bommel reageerden.

Door zijn vijfde opeenvolgende boeking, een record in de eredivisie, is hij geschorst voor de topper tegen Feyenoord komende zondag in Eindhoven.

'Of we tegen FC Utrecht niet goed genoeg waren? Dat lijkt me duidelijk, anders verlies je niet van 9 man. We konden niets tegenover hun opportunisme zetten. We kwamen overal een stapje te laat. Het lukte gewoon niet. Met een verkeerde instelling heeft het niets te maken. Maar als je twee van de drie uitwedstrijden verliest in vijf duels, gaat er toch iets fout. Dan is het je eigen schuld. Daar zullen we echt iets aan moeten doen.'