Volledig scherm
Mark van Bommel. © BSR Agency

Van Bommel en Viergever optimistisch over toekomst PSV

Mark van Bommel zag PSV zondag tegen ADO Den Haag (3-1) de beste wedstrijd van dit nog prille seizoen spelen. ,,Ik wist dat we dit konden. Alleen moest het er een keer uitkomen", zei de trainer van de Eindhovenaren. 

De ploeg van Van Bommel werd door FC Basel uitgeschakeld in de Champions League. PSV ging daarnaast ook onderuit in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax en de start van de eredivisie tegen FC Twente leverde vorige week niet meer op dan een punt. ,,Toen heb ik ook goede dingen gezien", aldus Van Bommel. ,,Alleen was het niet zo sprankelend en mooi als nu. Het zag er gewoon goed uit, dit is de manier waarop we willen spelen."

Van Bommel kon zijn spelers zondag alleen verwijten dat ze niet meer doelpunten maakten. ,,Het zat vaak net niet mee. Dan was het weer net buitenspel of zat de keeper er net tussen."

Volledig scherm
Mark van Bommel is tevreden. © BSR Agency

,,We kunnen onszelf alleen verwijten dat we te weinig hebben gescoord. Voor de rest hebben we denk ik een overtuigend PSV gezien. Hier kunnen we op voortborduren. Dit wilden we graag”, zei verdediger Nick Viergever. ,,We hebben een keer of twintig op doel geschoten en tien echt grote kansen gehad. Dan overdrijf ik niet.”

Beluister hieronder de nieuwe AD Voetbalpodcast:

Hecht collectief

Viergever vond dat PSV zich zondag presenteerde als een hecht collectief. “Hoe we de bal terugveroveren, hoe we als team staan. Gewoon de hele spirit in het team. Dat zijn dingen die echt overtuigend waren vandaag. Dat hebben we een tijdje gemist. Het elftal krijgt steeds meer vorm.”

Volledig scherm
Michiel Kramer en Nick Viergever. © BSR Agency

PSV heeft in aanvallend opzicht vele mogelijkheden. Spits Donyell Malen en buitenspelers Hirving Lozano en Bruma hebben allemaal veel snelheid en een goede individuele actie, net als de als aanvallende middenvelder spelende Steven Bergwijn. Viergever: ,,We hebben van de week op de training benadrukt dat we agressiever druk moeten zetten. Vandaag zag je het terug. Voorin hebben we zoveel spelers met kwaliteiten die, als we de bal hebben veroverd, snel toe kunnen slaan.”

Viergever speelde opnieuw met Timo Baumgartl naast zich in het centrum van de defensie. Daniel Schwaab keert ook weer terug bij PSV. “Hij is een ervaren jongen en weet wat er gevraagd wordt. Het is ook goed voor het evenwicht in de groep dat Daniel er weer bijkomt”, aldus Viergever, die denkt dat de zege tegen ADO een belangrijk omslagpunt is. “Je moet altijd op elkaar ingespeeld raken aan het begin van het seizoen. Veel jongens sloten later aan, het is altijd een beetje rommelig aan het begin. De opstelling van de eerste wedstrijd is nooit de opstelling waar je uiteindelijk mee gaat spelen.”