Volledig scherm
Érick Gutiérrez (l) kende met een assist en doelpunt een droomdebuut bij PSV. © Kay int Veen/Pro Shots

Van Bommel: Na drie minuten zie je al dat hij kan voetballen

Érick Gutiérrez had vanavond tijdens zijn debuut voor PSV niet lang nodig om zich te onderscheiden. 

De Mexicaanse middenvelder stelde kort na zijn invalbeurt tegen ADO Den Haag met een goede pass landgenoot Hirving Lozano in staat de 0-4 te maken. Even later schoot hij op fraaie wijze, van buiten het zestienmetergebied, hard de 0-5 binnen. PSV liep zelfs nog uit naar 0-7.

,,Als hij een assist geeft en zo'n doelpunt maakt is dat een geweldig begin. Na drie minuten zie je al dat hij kan voetballen. Datzelfde geldt voor Aziz Behich. Op trainingen zie je dat het geweldige spelers zijn'', zei trainer Mark van Bommel over zijn twee nieuwelingen, die eind augustus werden vastgelegd.

De concurrentie is met de komst van Gutiérrez en Behich groter geworden bij PSV. Dat is belangrijk met het oog op het komende zware programma, vindt Van Bommel: ,,Het niveau bij ons stijgt, hoe langer je met elkaar bezig bent. We kunnen afwisselen en worden niet minder. Dat is een voordeel.''

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.