Volledig scherm
Van Bommel (l) en Van Gaal in betere tijden bij Bayern München. © ANP

Van Bommel voert druk op: Wat Van Gaal deed, kan niet

De supporters van PSV zongen afgelopen weekend meermaals de naam van Mark van Bommel. De aanhangers steunden daarmee de oud-speler die binnenkort terug wil keren bij de Eindhovense club, maar níet als Louis van Gaal aangesteld wordt als trainer.

 Het kán toch niet zo zijn dat Van Gaal eerst directeur wil worden bij Ajax en dan gaat beloven dat-ie naar PSV gaat? Hij past sowieso niet bij PSV.  
Mark van Bommel
Volledig scherm
Van Bommel (l) in 2001 met Van Gaal tijdens een Oranje-training. © ANP

'Ik kom niet als Van Gaal komt. Dat heb ik tegen Marcel Brands gezegd, ja', zegt Van Bommel in gesprek met oud-voorzitter Harry van Raaij. Laatstgenoemde belde hem op in een uitzending van 040TV.

Van Bommel noemt niet de moeizame relatie met de Amsterdammer bij Bayern München en de breuk als gevolg, maar het feit dat Van Gaals eerste optie Ajax was. In de hoofdstad had Van Gaal een akkoord met de raad van commissarissen onder leiding van Steven ten Have over een directeurschap, maar vocht Johan Cruijff zijn komst met succes aan: de rechter verbood Van Gaals komst.

'Het kán toch niet zo zijn dat Van Gaal eerst directeur wil worden bij Ajax en dan gaat beloven dat-ie naar PSV gaat?', vindt Oranje-aanvoerder Van Bommel (35). 'Hij past sowieso niet bij PSV.'

Van Bommel speelt momenteel bij AC Milan, waar hij een aflopend contract heeft. De afgelopen drie transferperiodes was hij al in beeld voor een terugkeer naar PSV, maar zijn voorkeur ging uit naar AC Milan.

De Limburgse middenvelder sprak met technisch directeur Marcel Brands af de gesprekken te hervatten voor komende zomer, maar vernam niets meer van PSV. De link met een mogelijke komst van Van Gaal - voor wie Brands het in de media al diverse keren opnam en wiens naam erg vaak wordt genoemd in het Philips Stadion - is snel gelegd.

Pikant is dat naast Van Gaal vooral Bert van Marwijk, bondscoach van Oranje én schoonvader van Van Bommel, wordt genoemd in Eindhoven. Van Marwijk heeft een clausule in zijn contract staan waarbij hij het Nederlands elftal kan verlaten voor een aanbieding van een topclub.