1
EINDE
4
  • Jorrit Smeets 45'
  • Orkun Kökcü 6'
  • Nicolai Jørgensen 70' 79'
  • Steven Berghuis 90'

Van Bronckhorst sluit jaren bij Feyenoord af met zege

Trainer Giovanni van Bronckhorst sluit zijn periode bij Feyenoord af met een zege. De Rotterdammers winnen op bezoek bij Fortuna Sittard met 1-4. 

Van Bronckhorst neemt afscheid van het Legioen.
Volledig scherm
Van Bronckhorst neemt afscheid van het Legioen. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Op de achtergrond Orkun Kökçu van Feyenoord.
Volledig scherm
Op de achtergrond Orkun Kökçu van Feyenoord. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency

Door Mikos Gouka

Tien minuten voor tijd klonk er een enorm gejuich vanuit het uitvak van Feyenoord. Niet omdat Feyenoord in Limburg tegen Fortuna Sittard zo geweldig speelde, al was de voorsprong enigszins geflatteerd wel 1-3. Maar scheidend trainer Van Bronckhorst bracht Wouter Burger binnen de lijnen. De jeugdinternational staat er enorm goed op het Legioen, al was het alleen al omdat hij bij het hoogste jeugdelftal vaak supportersliedjes zingt met de aanhang.

Burger debuteerde eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen AS Trencin. In een fase waarin zich de contouren van een verloren seizoen al waarneembaar waren. Het was meteen het laatste optreden van Burger. Tot vanavond in Sittard, waar Van Bronckhorst zijn laatste kans om de eigen kweek nog te laten debuteren in de eredivisie eindelijk benutte.

Het was één van de spaarzame hoogtepunten van een gezapige avond. Feyenoord nam vroeg de leiding door een rake uithaal van Orkun Kökcü. Maar vervolgens had Fortuna, dat afscheid nam van trainer René Eijer, de regie stevig in handen. Uit een riant aantal fraaie kansen wist alleen Jorrit Smeets te scoren, met een schitterende uithaal.

Na rust ging een ‘panenka’ van Steven Berghuis de mist in, maar in het restant wist Nicolai Jørgensen nog tweemaal te scoren, bijna een verdubbeling van zijn magere seizoentotaal. De aanhang van Feyenoord bleef Van Bronckhorst luidkeels bedanken. De trainer gaf Lutsharel Geertruida nog speeltijd, zijn tweede optreden in de eredivisie. De trainer zwaaide nog eens enthousiast naar de aanhang in de wetenschap dat er een einde is gekomen aan de periode van vier seizoenen aan het roer staan bij Feyenoord. Steven Berghuis had even daarvoor voor de 1-4 eindstand gezorgd.

Volledig scherm
© BSR Agency