Volledig scherm
Robin van Persie wordt gewisseld door Dylan Vente. Van Bronckhorst kijkt toe. © Pim Ras Fotografie

Van Bronckhorst: We zijn afhankelijk van PSV en Ajax

Feyenoord wil na de zege op VVV bij FC Emmen hoe dan ook de volle buit pakken om het gat op PSV, dat in een vier dagen tijd opeens zes punten kleiner is geworden, niet opnieuw te laten oplopen. ,,We willen graag meedoen, maar we zijn afhankelijk van PSV en Ajax. Maar als we zo doorgaan en elke week drie punten pakken, dan kan het spannend worden”, aldus coach Giovanni van Bronckhorst.

Van Bronckhorst zag zijn ploeg de lijn van de fraaie winst op PSV doortrekken in een uiteraard volledig andere wedstrijd, dit keer van kat en muis. ,,Ik ben vooral blij met de manier waarop we ons nu presenteren. Het zag er na PSV thuis weer goed uit, al hadden we misschien meer goals moeten maken’’, zei Van Bronckhorst, die ook de wederom prima spelende Tonny Vilhena en rechterspits Steven Berghuis eerder naar de kant kon halen.

Van Bronckhorst weet dat Feyenoord voetballend minder is dan PSV en Ajax. Hij beschikt echter over een fysiek sterke ploeg, met spelers die vol gas kunnen geven. ,,We geven een tegenstander niet de kans om op te bouwen. We geven ze het gevoel dat hier in De Kuip niets te halen valt. Dat hebben we tegen VVV van de eerste tot de laatste minuut gedaan en daarom dik- en dikverdiend gewonnen’’, aldus Van Bronckhorst.

Dat Robin van Persie tegen PSV maximaal twintig minuten had kunnen spelen en vanavond opeens liefst 70 minuten in actie kwam, was volgens Van Bronckhorst vooraf zo doorgesproken. ,,Dit was wat Robin maximaal kon brengen. We gaan morgen kijken hoe hij dit heeft verteerd en de intentie is om hem mee te nemen naar Emmen.’’

Volledig scherm
© ANP Pro Shots