Van de Donk luistert jubileum op met treffer: ‘Een droom die uitkomt’

VideoEen veel fraaier scenario had Daniëlle van de Donk niet kunnen bedenken voor vanavond. In haar honderdste interland opende ze in ‘haar’ Eindhoven na 12 minuten de score tegen Rusland (2-0) in het gewonnen EK-kwalificatieduel. ,,Ik ben hartstikke trots.”

,,Ik werd even gek naar die goal’’, sprak de 28-jarige middenvelder. ,,Kippenvel ook. Al mijn vrienden en familie op de tribune. Dat is gewoon heel speciaal. En dat zingen voor mij. Ik heb even naar het publiek geklapt, wel zo netjes hè. Vorige keer wonnen we hier met 7-0 en scoorde ik niet. Daar baalde ik toen van. Nu gelukkig wel. Kan ik mijn neefjes lekker plagen. Zij waren hier ook. Dit is echt een droom die uitkomt.”

Het optreden van de Leeuwinnen was niet foutloos, maar aanzienlijk beter dan afgelopen vrijdag tegen Slovenië, constateerde ook Van de Donk. ,,De organisatie stond een stuk beter. Over het geheel speelden we sterker dan vrijdag, maar het kan zeker nog beter.”

Volledig scherm
Daniëlle van de Donk na haar treffer. © BSR Agency
  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.