Volledig scherm
© anp

Van de Looi mist spelmaker Chery tegen NAC

UpdateTjaronn Chery kan vrijdagavond niet meedoen bij FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De middenvelder raakte woensdag tijdens de training geblesseerd aan zijn enkel. Dat meldt FC Groningen donderdag op de website. Spits Michael de Leeuw is na het herstel van zijn hamstringblessure wel weer inzetbaar.

Trainer Erwin van de Looi mist naast Chery ook verdediger Johan Kappelhof, die geschorst is. Tom Hiariej, Nick Bakker, Henk Bos, Hilal Ben Moussa en Stefano Magnasco zijn niet fit genoeg om in de selectie te worden opgenomen. Het meespelen van doelman Marco Bizot is bovendien onzeker. Bizot kampt met een schouderblessure, vorige week opgelopen in de gewonnen uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-1).

'Marco heeft deze week een apart programma gevolgd, we zullen vrijdag een beslissing nemen of hij kan spelen', zei Van de Looi, die zelf weer op de bank mag zitten na zijn schorsing tegen PEC. 'Ik verwacht dat hij kan spelen, maar we doen geen domme dingen.' Als Bizot wegvalt, neemt Stefan van der Lei plaats onder de lat.

Bij de bezoekers uit Breda ontbreken de geblesseerden Sepp De Roover en Adnane Tighadouini. Jordy Buijs keert na een schorsing terug in de ploeg, net als Danny Verbeek die vorige week tegen FC Twente (0-2) ontbrak vanwege een kuitblessure. NAC is met 34 punten nog niet veilig. De ploeg van trainer Nebojsa Gudelj heeft wel een voorsprong van 4 punten op RKC, dat als nummer 16 net onder de streep staat.