Volledig scherm
Erwin van de Looi. © ©Toin Damen

Van de Looi na dit seizoen weg bij Willem II

'Keuze op gevoel'Willem II en Erwin van de Looi gaan na dit seizoen uit elkaar. Dat gebeurt op initiatief van de oefenmeester zelf. Daarmee komt een eind aan een tweejarige samenwerking tussen de coach en de Tilburgse club.

,,Persoonlijke beslissingen zoals deze, neem ik ook vaak op gevoel. Nadat ik mijn besluit over mijn toekomst had genomen, heb ik de club hiervan op de hoogte gesteld. Dit geeft duidelijkheid voor iedereen'', aldus Van de Looi.

Joris Mathijsen, technisch directeur van Willem II, liet eerder deze week nog weten in maart duidelijkheid te willen verschaffen aan Van de Looi wat betreft de toekomst. Van de Looi heeft nu dus zelf laten weten niet bij te willen tekenen in Tilburg. ,,Wij hadden dit niet verwacht, maar respecteren zijn keuze en hebben nu ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer'', aldus Mathijsen.

De voormalig hoofdtrainer van FC Groningen zit momenteel in zijn tweede contractjaar bij de Tricolores; dat contract loopt komende zomer af.

Veertiende 

Willem II staat veertiende in de competitie en is nog actief in het bekertoernooi. Van de Looi liet doorschemeren dat hij de komende maanden al zijn energie blijft steken in de club. ,,Hier liggen in zowel de beker als de competitie nog grote uitdagingen voor ons waarop ik mij samen met de staf en spelers volledig wil richten. Onze ambitie is om samen met het publiek als twaalfde man het seizoen op een mooie manier af te maken', aldus Van de Looi.

De trainer eindige vorig seizoen met Willem II als dertiende. Een van de hoogtepunten was in augustus 2016 de uitzege op Ajax in de Amsterdam ArenA. Van de Looi was de eerste trainer van de 'Tricolores' die dat voor elkaar kreeg.

Volledig scherm
Erwin van de Looi. © ANP Pro Shots
  1. Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg
    Video

    Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg

    Rafael van der Vaart (36) speelde vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg, de thuishaven van zijn oude club HSV. Samen met oude voetbalvrienden als Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Andy van der Meyde, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Marc Overmars, Jari Litmanen en Edwin van der Sar zorgde hij voor een mooie middag. Rafael van der Vaart scoorde net als Robben en Van Nistelrooy twee keer, maar zijn zoontje Damian (13) maakte kort voor tijd de winnende 7-6.