Van de Streek na zijn openingsgoal.
Volledig scherm
Van de Streek na zijn openingsgoal. © ANP Sport

Van de Streek: Dit is uniek, nu willen we doorpakken

Sander van de Streek en Gyrano Kerk konden hun geluk niet op na afloop van de met 2-0 gewonnen halve finale met FC Utrecht tegen Ajax. ,,Dit is uniek”

Sander van de Streek was verantwoordelijk voor de 1-0 uit een vrije trap. ,,We hadden het zo afgesproken. Dit zijn de momenten waarop je Ajax moet pakken. De bal werd goed aangesneden, ik kon hem mooi verlengen en hij vliegt er lekker in. We hadden besproken dat de eerste zone vrij kwam en dat de bal daar moest komen en als die bal zo perfect wordt gegeven dan moet je gewoon je kop er tegen aanzetten.” De overtreding die uiteindelijk leidde tot de penalty werd ook gemaakt op Van de Streek. ,,Ik wilde net kappen en toen pakte hij mij linkerbeen. En ja, dan ga ja liggen.”

FC Utrecht gaat voor het eerst sinds 2016 weer de bekerfinale spelen. ,,FC Utrecht staat er om bekend om in de beker goede prestaties neer te zetten. Dit is uniek. Nu willen we doorpakken.” 

Kerk levensgevaarlijk

Kerk was na afloop in extase. ,,Ik heb nog nooit een finale meegemaakt, dus ik ben heel benieuwd. Ik ben helemaal kapot maar ik heb alles gegeven. Als het publiek zo tekeer gaat ga je daar in mee.” Van de Streek was blij met zijn aanvaller. ,,Kerk is dodelijk in de omschakeling en heel sterk. Dit zijn echte kwaliteiten van hem, hij is zo'n goede werker, hij schakelt goed om, hij is echt dodelijk.”

Kerk laat Álvarez zijn hielen zien.
Volledig scherm
Kerk laat Álvarez zijn hielen zien. © BSR Agency

Van de Streek leek in de eerste helft nog geblesseerd van het veld te moeten door een schouderblessure, maar hij ging gewoon door. ,,Het deed behoorlijk pijn toen het gebeurde, maar toen die schouder gelukkig weer terug schoot toen was alles weer goed.” 

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”