John van den Brom.
Volledig scherm
John van den Brom. © BSR Agency

Van den Brom: Had graag Ajax zondag getroffen, maar heb er begrip voor

Trainer John van den Brom van FC Utrecht snapt dat zijn ploeg morgen niet tegen Ajax kan voetballen. “Alle betrokkenen hebben goed overlegd, ik heb hier alle begrip en waardering voor”, reageerde hij bij FOX Sports. ,,Het is ook goed dat ze nu al met deze beslissing komen.”

De KNVB zette een streep door alle vier de eredivisieduels van morgen vanwege de verwachte storm. De veiligheid van supporters en spelers zou onvoldoende gewaarborgd zijn. FC Utrecht verheugde zich al de hele week op het duel met Ajax, dat door de meeste supporters als ‘de wedstrijd van het jaar’ wordt gezien. Het stadion was eindelijk weer eens uitverkocht. Veel fans kwamen vandaag naar de training om veel vuurwerk af te steken en de spelers nog eens extra toe te juichen.

,,Het is een bijzondere wedstrijd en we waren er klaar voor. Misschien was dit wel het goede moment om tegen Ajax te spelen”, doelde Van den Brom op de overvolle ziekenboeg van de koploper van de eredivisie. Hakim Ziyech, Quincy Promes, David Neres, Joël Veltman en Zakaria Labyad waren allemaal niet inzetbaar. Het was de bedoeling dat Daley Blind als invaller zijn rentree zou maken bij Ajax. ,,Zelf hebben we ook wat blessures”, zei van den Brom. ,,Het is jammer dat we ze morgen niet treffen, maar niet meer dan dat. Ik heb er alle begrip voor.”

  1. Podcast | ‘Nederlandse clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacrisis’

    Podcast | ‘Nederland­se clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacri­sis’

    Een nieuwe AD Voetbal Podcast, met daarin de vraag of de Nederlandse clubs uit de eredivisie zichzelf niet enorm in de voet geschoten hebben met de manier waarop ze zich opgesteld hebben aan het begin van de coronacrisis? Ook Dirk Kuyt, de Duitse trainers en het voortbestaan van alle bvo’s komt aan bod. Aan het woord: Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Daniël Dwarswaard en Etienne Verhoeff.