John van den Brom (midden) viert de zege op Fortuna met zijn spelers.
Volledig scherm
John van den Brom (midden) viert de zege op Fortuna met zijn spelers. © ANP Pro Shots

Van den Brom na dit seizoen weg bij AZ en praat met Utrecht

AZ en trainer John van den Brom gaan aan het eind van dit seizoen uit elkaar. Het is dan de bedoeling dat zijn assistent Arne Slot de taken van hem gaat overnemen. Van den Brom is nu nog de langstzittende trainer van de eredivisie. Zijn contract loopt aan het eind van het seizoen af.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Door Nik Kok

Over de nabije toekomst lijkt Van den Brom zich weinig zorgen te hoeven maken. De 52-jarige Amersfoorter heeft al een oriënterend gesprek met FC Utrecht achter de rug. Die club wordt nu getraind door Dick Advocaat wiens contract na dit seizoen afloopt.

Met AZ behaalde Van den Brom de nodige successen. Zo haalde hij een aantal keren Europees voetbal en overwinterde hij zelfs een keer in de Europa League. Vorig seizoen werd AZ geroemd vanwege het aantrekkelijke spel en het inpassen van talenten.

In het huidige voetbaljaar gaat het minder voortvarend bij AZ. De club kan geen vervolg geven aan het vorige successeizoen. De resultaten hebben ook invloed op de sfeer in het stadion. Het publiek keerde zich de laatste tijd tegen Van den Brom en de rest van de ploeg. Twee seizoenen geleden hing de toekomst van de oefenmeester ook al aan een zijden draad. Toen besloot de club na lang wikken en wegen toch met hem verder te gaan.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots