Volledig scherm
© Getty Images

Van den Brom verlengt contract bij AZ

John van den Brom en AZ hebben een overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De trainer blijft tot medio 2018 verbonden aan de Alkmaarse club.

Het contract met Van den Brom zou eind dit jaar aflopen en er was lange tijd onzekerheid of het wel ver verlengd zou worden.

,,Ik ben ontzettend blij dat we met elkaar doorgaan”, vertelt Van den Brom op de website van de club. ,,Tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier bij deze club. We zijn met een mooi project bezig, met de staf, de directie en de spelers. Zowel met Max als Robert ben ik vaak in gesprek gebleven om te kijken naar de toekomst, te kijken wat we kunnen verbeteren. De vele gesprekken die we gehad hebben, leidden er uiteindelijk toe dat we de optie met elkaar hebben gelicht.”

Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ, stelt dat hij zeer tevreden is met het aanblijven van Van den Brom. ,,We zijn tevreden over zijn prestaties en met de doelstellingen die we hebben bereikt. We hebben in de winter teruggekeken naar afgelopen jaar en daarna hebben we vooruit gekeken naar de toekomst. Daar hadden we tot 1 maart de tijd voor, dat is uiteindelijk iets eerder geworden. Bij ons waren er niet veel vraagtekens, we hebben er veel geloof in om met elkaar door te gaan."

Van den Brom volgde in september 2014 Marco van Basten op als hoofdtrainer van AZ. Onder leiding van de Amersfoorter eindigden de Noord-Hollanders in zijn eerste seizoen als derde. Afgelopen seizoen werd AZ vierde in de eredivisie.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement