Van der Gaag
Volledig scherm
Van der Gaag © BSR Agency

Van der Gaag scoort tegen zijn vader: ‘Hij komt een jaar het huis niet meer in’

NAC-speler Jordan van der Gaag deed Jong Ajax, de ploeg van zijn vader Mitchell, maandagavond de das om. ,,Of ik er nog in kom? Ik hoop het wel”, grapte de doelpuntenmaker na de 2-4 zege in Amsterdam. 

,,Ik heb hem kort gesproken na de wedstrijd, even een kusje gegeven. Hij is waarschijnlijk niet blij dat wij gewonnen hebben, maar wel trots dat ik heb gescoord”, aldus Van der Gaag, die voor de 2-3 tekende. Vlak voor tijd werd het ook nog 2-4 door een wereldgoal van Mounir El Allouchi.

Bekijk hier de samenvatting van Jong Ajax - NAC.

Voor de camera’s van FOX Sports lachte pa Van der Gaag een beetje als een boer met kiespijn. ,,Vanuit zijn gezichtspunt is dit een prima goal‘’, sprak de coach van Jong Ajax. ,,Hij komt een jaar het huis niet meer in. Voor hem is het leuk. We zijn sportmannen: hij wil winnen en ik ook. Hij scoort nooit, en nu maakt hij de 3-2.”

En dat na een 2-0-achterstand. ,,We stonden niet helemaal goed, het had misschien wat feller gemoeten‘’, aldus Jordan. ,,Maar net voor rust scoren we 2-1, dat helpt wel. In de tweede helft herpakken we ons, dan doen we het goed. In de rust hebben we gezegd dat we beter kunnen voetballen en dat we niet moesten opgeven. Dan zie je dat we beter zijn en tot goeie kansen komen.”