Volledig scherm
Jan-Arie van der Heijden wil de bal passen, Lee Cattermole probeert dat te voorkomen. © ANP Sport

Van der Heijden: Niet het idee dat Stam alles zelf besloot

Feyenoord pakte vanmiddag eindelijk weer eens drie punten (0-3) en deed dat tegen VVV-Venlo mét Jan-Arie van der Heijden in de gelederen. De 31-jarige verdediger was op een zijspoor beland, maar Dick Advocaat gaf hem direct een kans in de basis.

De laatste keer dat Jan-Arie van der Heijden zijn opwachting maakte in het Feyenoord-shirt dateerde van 18 augustus. In het thuisduel met FC Utrecht werd hij halverwege vervangen om vervolgens maanden niet meer in actie te komen. ,,Het was niet altijd leuk natuurlijk. Iedere speler wil voetballen, maar dat was niet aan de orde”, stelde hij voor de camera van Fox Sports. ,, Ik trainde gewoon mee met de selectie alleen tja, de weekenden zagen er wat anders uit want ik speelde niet.”

Bekijk hier de samenvatting van VVV-Venlo - Feyenoord (premium)

Desalniettemin zorgde het vertrek van Jaap Stam niet voor vreugde bij de verdediger. ,,Ik had een goede band met Jaap en praatte veel met hem. Ik neem hem ook niks kwalijk. Ik had eigenlijk het idee dat hij niet zelf alles helemaal besloot. Dus dat ik niet rouwig om zijn vertrek was, dat klopt niet. Al wil niet graag terugkijken. Ik wachtte op mijn kans en die heb ik nu gekregen.”

Zelfvertrouwen

,,Het kan beter, zonder meer”, zei Dick Advocaat op zijn beurt na de winst op VVV. ,,Maar de uitslag is goed. Een overwinning geeft zelfvertrouwen. Ze waren overijverig, daardoor maakten ze ook de nodige foutjes”, zei de oefenmeester. ,,Maar je mag ook niet verwachten dat ze gelijk alles precies goed doen, na alles wat hier de laatste maanden is gebeurd. Er zaten aardige dingen tussen en we hebben mooie goals gemaakt.”